NIEUWS

Voorbeschouwing N.E.C. - Feyenoord

datum icoon 28-09-2024
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. gaat vanavond om 18.45 uur in het eigen Goffertstadion de strijd aan met Feyenoord. In die wedstrijd zal de teleurstelling van vorige week (1-2 verlies tegen Heracles Almelo) naar de vergetelheid gevoetbald moeten worden.

Makkelijk zal dat uiteraard niet worden. Feyenoord begint als nummer vijf van de Eredivisie aan deze speelronde en verloor dit seizoen nog niet. Wel leden de Rotterdammers al drie keer puntverlies, door gelijke spelen tegen FC Groningen, Sparta en Willem II.

Het betekent dat Feyenoord, net als N.E.C., dit seizoen twee keer wist te winnen en dat zal minder zijn dan waar de ploeg van trainer Brian Priske vooraf op gehoopt had. Ook op de eerste wedstrijd in de Champions League kan de Deense oefenmeester met weinig genoegen terugkijken. In de Kuip bleek Bayer Leverkusen met 0-4 een paar maten te groot.

Vorig weekend wist Feyenoord wel te winnen. In de Kuip werd NAC met 2-0 verslagen door doelpunten van Ayase Ueda en Quinten Timber (penalty). Ueda stond koud in het veld toen hij scoorde. De Japanner kwam na 29 minuten in het veld door het uitvallen van spits Santiago Giménez, die ook in de wedstrijd tegen N.E.C. zal ontbreken.

Over de wedstrijd tegen Heracles kunnen we kort zijn. Door persoonlijke fouten ging N.E.C. met 1-2 de boot in, wat ervoor zorgde dat de Nijmeegse gezichten na afloop op ‘standje onweer’ stonden. Vandaag zal tegen Feyenoord voor elke meter gestreden moeten worden om tot een beter resultaat te komen. Twee seizoenen geleden hield N.E.C. een punt over aan de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Het werd toen 1-1, door treffers van Quinten Timber en Iván Márquez.

De laatste Nijmeegse winstpartij was op 20 december 2015. Die zondagmiddag kwam Feyenoord op 0-1 door een doelpunt van Tonny Vilhena, maar na rust scoorden Janio Bikel, Anthony Limbombe en Christian Santos voor N.E.C., toen nog onder leiding van Ernest Faber. Vorig seizoen ging Feyenoord er met de punten vandoor (2-3).

Aan N.E.C. de taak om wat recht te zetten na de nederlaag van vorige week én revanche te nemen op de Feyenoord, na de verloren bekerfinale van afgelopen seizoen. Scheidsrechter Bas Bijhuis blaast vanavond om 18.45 uur voor het eerst op zijn fluit voor de wedstrijd die in zijn geheel te bekijken is op het open kanaal van ESPN.