NIEUWS

Voorbeschouwing N.E.C. - FC Groningen

datum icoon 26-08-2022
readtime icoon 3 min leestijd

Door de verschuiving van de uitwedstrijd tegen AZ heeft het even geduurd, maar vanavond staat voor N.E.C. dan eindelijk de derde wedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander is FC Groningen, dat er al wél drie wedstrijden op heeft zitten en daarin de resultaten mooi afwisselde: een gelijkspel tegen Volendam, een verliespartij tegen Ajax en winst tegen Go Ahead Eagles.

De drie gespeelde wedstrijden hebben de Groningers dus vier punten opgeleverd en dat maakt dat de ploeg van trainer Frank Wormuth op de tiende plaats staat, exact één plaats boven N.E.C. De winst van de noorderlingen kwam vorige week wat gelukkig tot stand. Al na drie minuten kreeg Go Ahead Eagles-doelman Jeffrey de Lange een eigen doelpunt op zijn naam en ondanks stevig aandringen van de Deventenaren bleef het daar verder bij. FC Groningen mocht daarbij vooral doelman Verrips dankbaar zijn. Het was voor de Groningers de eerste overwinning sinds 20 maart van dit jaar.

N.E.C. zal na de winstpartij bij FC Volendam met vertrouwen aantreden in de Goffert. Gesteund door een goed gevuld stadion zullen de mannen van Rogier Meijer gaan strijden voor de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Vorig jaar zorgde de thuiswedstrijd tegen FC Groningen voor nogal surreële taferelen. Omdat de tribunes na het inzakken van het uitvak leeg moesten blijven, waren alleen buiten de hekken van het stadion N.E.C-supporters te vinden. Vanaf daar steunden zij de ploeg, die misschien wel haar beste wedstrijd van het seizoen afwerkte. FC Groningen werd met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd en werd zo nu en dan van het kastje naar de muur gestuurd. Voor de laatste thuisnederlaag tegen FC Groningen moeten we terug naar 2013, toen N.E.C. met 1-4 onderuit ging.

Bij FC Groningen gaat het de laatste tijd vooral veel over spits Jorgen Strand Larsen, die openlijk zijn onvrede uit over het feit dat de clubleiding meerdere stevige biedingen van buitenlandse clubs naast zich heeft neergelegd. Wie de club deze week al wel heeft verlaten is verdediger Wessel Dammers, die naar Willem II vertrok. Vorige week had Frank Wormuth voor het eerst dit seizoen een plek in de basis ingeruimd voor Ragnar Oratmangoen, die eerder bij N.E.C. speelde. 

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout, die vorig seizoen slechts één keer een wedstrijd van N.E.C. leidde. Dat was dan wel meteen de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Om 20.00 uur zal hij fluiten voor het begin van de wedstrijd, die ook in zijn geheel te zien zal zijn op ESPN 2.

Door Teun van Thiel