NIEUWS

Voorbeschouwing FC Utrecht – N.E.C.

datum icoon 29-04-2022
readtime icoon 3 min leestijd

Na de zure nederlaag tegen Ajax afgelopen zaterdag, heeft N.E.C. vijf dagen gehad om zich voor te bereiden op het duel met FC Utrecht. De Domstedelingen zaten afgelopen weekend in hetzelfde schuitje als de ploeg van Rogier Meijer. In de absolute slotfase kregen zij, na een doelpunt van Luis Sinisterra, nog de deksel op de neus gedrukt. Voor beide ploegen dus tijd om zichzelf dit keer wél met de punten te belonen.

Eerder dit seizoen kruisten de ploegen al de degens in de Goffert. Het duel eindigde in een deceptie voor de Nijmegenaren. Aan de hand van uitblinker Bart Ramselaar won Utrecht overtuigend met 0-3. De geboren Amersfoorter wist met een afstandspegel Utrecht op voorsprong te zetten. Utrecht verdubbelde nog voor rust de score door toedoen van Anastasios Douvikas. Ramselaar wist uiteindelijk met een bekeken schuiver de eindstand te bepalen op 0-3.

FC Utrecht kent een wisselvallig seizoen, waarin het momenteel de zevende plaats bezet. De laatste zes Eredivisie duels wist de ploeg van interim-trainer Rick Kruys niet met drie punten af te sluiten. Onder anderen de duels met RKC Waalwijk en Fortuna Sittard won de ploeg niet. FC Utrecht kende een fikse tegenvaller in de persoon van Tommy St. Jago. De jonge centrumverdediger verliet met een zware knieblessure de Kuip. Er wordt verwacht dat hij maanden buitenspel staat.

N.E.C. leek afgelopen zaterdag op een prachtige middag in de Goffert af te stevenen tegen koploper Ajax. Echter was het Brian Brobbey die hoogstpersoonlijk roet in het eten te gooide. De Nijmeegse formatie was strijdbaar en gaf Ajax weinig ruimte om te voetballen. Zelf creëerde de ploeg aardig wat mogelijkheden via Elayis Tavsan en Jonathan Okita. De Nijmegenaren leerden net als menig andere ploegen dit seizoen de effectiviteit van de Amsterdammers kennen, waardoor het net te kort kwam voor een resultaat. Het spel dat de Nijmegenaren op de mat legden zal ongetwijfeld voor een vertrouwensboost hebben gezorgd.

De strijd om plek acht lijkt ondertussen alleen maar spannender te worden. Waar het eerder leek dat de strijd tussen SC Cambuur, FC Groningen en N.E.C. zou gaan, hebben Go Ahead Eagles , SC Heerenveen en Heracles zich ook er tussen weten te wringen. De Nijmegenaren moeten het momenteel doen met een tiende plaats, maar bij winst kunnen Go Ahead Eagles en FC Groningen voorbij worden gestreefd.

De ploeg van Rogier Meijer kent de nodige afwezige tegen Utrecht. Edgar Barreto is al langer uit de roulatie. Magnus Mattsson, Cas Odental en Wilfried Bony hebben zich sinds vorige week bij dit lijstje aangesloten. Ali Akman ontbreekt nog door een schorsing.