NIEUWS

Voorbeschouwing N.E.C. - FC Twente

datum icoon 09-04-2022
readtime icoon 3 min leestijd

Na de overwinning bij Cambuur van vorige week kan N.E.C. de rest van het seizoen definitief naar boven kijken. De ploeg van Rogier Meijer heeft zich veilig gespeeld en is zelfs nog in de race voor een plek die aan het eind van de rit recht geeft op een plaats in de play-offs om Europees voetbal. Om te zien of N.E.C. daar echt van mag blijven dromen staat vanavond een mooie testcase op het programma. Dan gaat de ploeg in de eigen Goffert namelijk de strijd aan met FC Twente, de nummer vijf van de ranglijst.

FC Twente beleeft een prima seizoen en verloor al zes wedstrijden op rij niet. Vorige week leek de ploeg van trainer Ron Jans nog op weg naar een mega-stunt, toen de Tukkers al na een half uur voetballen op een 3-0 voorsprong stonden tegen PSV. Uiteindelijk werd het in de 95e minuut nog 3-3, maar met het vertrouwen zal het bij de Enschedeërs in ieder geval wel goed zitten. Mogelijk voordeeltje voor N.E.C.: Ricky van Wolfswinkel, die tegen PSV twee keer wist te scoren, is er vanavond niet bij. De spits liep tegen een gele kaart op. Hij bracht zijn totaal daarmee op vijf en is vanavond geschorst.

N.E.C. beleefde afgelopen zondag een mooie middag door met 1-2 te winnen bij SC Cambuur. De wedstrijd was van beide kanten niet best, maar het resultaat was dat zeker wel. N.E.C. leidde al na twee minuten door een doelpunt van Jonathan Okita en zag de Friezen tien minuten later alweer op gelijke hoogte komen. Het was uiteindelijk Javier Vet die de wedstrijd op schitterende wijze besliste. Zijn schot van grote afstand sloeg een kwartier voor tijd als een raket in achter doelman Bos, die compleet kansloos was.

Vet maakte ook al de winnende treffer in de vorige ontmoeting met FC Twente, eerder dit seizoen in Enschede. In die wedstrijd kwam N.E.C. op voorsprong doordat Elayis Tavsan alert was bij een rebound, maar scoorde Virgil Misidjan later de 1-1. Ook nu was het weer een kwartier voor tijd dat Vet toesloeg. HIj ontfutselde de bal aan centrale verdediger Robin Pröpper en schoof de bal vervolgens langs doelman Lars Unnerstall.

Bij winst in de Goffert (en dat wordt wel weer eens tijd) kan N.E.C. een plekje klimmen op de ranglijst. Daarbij is de ploeg wel afhankelijk van FC Groningen, dat morgen een uitwedstrijd speelt tegen SC Heerenveen. De Groningers hebben één puntje meer dan N.E.C. en de strijd om de achtste plek wordt op het moment dan ook vooral met de noorderlingen gestreden.

Over de opstelling is op het moment van schrijven nog niets bekend. Wat we wel weten is dat Dennis Higler vanavond de leiding in handen heeft. De aftrap in het Goffertstadion is om 21.00 uur en de wedstrijd is in zijn geheel te zien op ESPN. 

Door Teun van Thiel