NIEUWS

N.E.C. onderuit in oefenduel met Hertha BSC

datum icoon 20-07-2024
readtime icoon 2 min leestijd

N.E.C. heeft zaterdag verloren van Hertha BSC. Het oefenduel tegen de Duitse ploeg eindigde, verdeeld over 120 minuten, in een 0-1 eindstand.

De selectie van Rogier Meijer schoot in Schwaz uit de startblokken en kon al in de eerste minuut een grote mogelijkheid noteren. Via Mees Hoedemakers en Koki Ogawa was Kodai Sano het eindstation van een aanval, maar het schot van de Japanner eindige in de handen van de Duitse goalie. Toen de Nijmeegse storm na een kwartier ging liggen kwam Hertha direct op voorsprong. Na een lange trap werd de bal teruggelegd op de inlopende Tabakovic en de spits schoof eenvoudig binnen: 0-1.

De Duitse tegentreffer was echter niet het slechtste nieuws van het eerste kwart. Zo moesten Koki Ogawa en Dirk Proper zich met blessures laten vervangen. Voor eerstgenoemde lijkt die blessure serieus, maar wordt de ernst in de komende dagen duidelijk.

In de tweede helft, toen N.E.C. met veel andere namen aantrad, kon er geen vuist worden gemaakt. Namens de Nijmegenaren was Sami Ouaissa nog het dichtst bij een treffer, waar de buitenspeler naar binnen trok en de bal richting de verre hoek stuurde. De doelman was echter op zijn post en plukte de bal stijlvol uit de bovenhoek. In de absolute slotfase was N.E.C. nog dicht bij de gelijkmaker via Kodai Sano en Lars Olden Larsen, maar ook hen lukte het niet om te scoren. Na 120 minuten stond er zodoende een 0-1 eindstand op het scorebord.