NIEUWS

N.E.C. komt ook vroege dubbelslag Heracles Almelo niet te boven

datum icoon 21-09-2024
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. heeft een fikse domper moeten incasseren. In eigen huis ging de ploeg zaterdagavond met 1-2 onderuit tegen Heracles Almelo. De Nijmegenaren keken na dertien minuten al tegen een 0-2 achterstand aan en kwamen deze ondanks de aansluitingstreffer van Koki Ogawa voor de pauze niet te boven.

Vroege dubbelslag

In een uitverkocht Goffertstadion begon N.E.C. evenals vorige week met een vroege domper aan de wedstrijd. Een voorzet van Suf Podgoreanu werd slecht verwerkt door doelman Stijn van Gassel, waardoor Mario Engels de bal simpel kon binnentikken: 0-1. Aan de aanvallende intenties van de Nijmegenaren lag het vervolgens niet, want schoten op doel van Koki Ogawa en Calvin Verdonk werden ternauwernood gekeerd door Fabian de Keijzer.

De doelman hield zijn ploeg daarmee overeind en werd daar enkele minuten later door zijn ploeggenoten voor beloond. Een schot van Brian de Keersmaecker belandde voor de voeten van de inlopende Luka Kulenovic en hij zorgde voor de tweede Almelose treffer.

Veerkracht

Ook na de 0-2 bleef N.E.C. zoeken naar doelpunten. Zo kreeg Dirk Proper een goede mogelijkheid, maar hij kopte naast. Op slag van rust maakte N.E.C. eindelijk de verdiende aansluitingstreffer. Na een hoekschop was Koki het sterkst en hij knikte via een Heraclied raak.

Te weinig

Het tweede bedrijf startte minder spectaculair. Het was vooral aan Van Gassel te danken dat Heracles na een klein uur spelen niet op 1-3 kwam. De doelman voorkwam met een katachtige reflex een tegentreffer en in de rebound blokte Proper op de doellijn. Een kwartier later waren de gevaarlijk bezoekers via invaller Juho Talvitie. De buitenspeler raakte van grote afstand de lat.

N.E.C. werd nog gevaarlijk via een scrimmage en een afgeslagen volley van Ogawa, maar maakte nooit echt aanspraak op de gelijkmaker die er ook niet meer zou komen. Een fikse tegenslag voor Meijer en zijn mannen, die volgende week bezoek krijgen van Feyenoord. De aftrap in het Goffertstadion is zaterdag om 18.45 uur.