NIEUWS

Betaald voetbal ontmoet G-voetbal in Barendrecht, Raalte, Wormer, Rijen, Drachten en Deurne

datum icoon 06-09-2024
readtime icoon 3 min leestijd

BVV Barendrecht, VV Rijen, WSV’30, ZSV Zeilberg, Rohda Raalte en VV Drachten zijn op woensdag 11 september tussen 17.00 en 20.00 uur de gastverenigingen voor Coaches on Tour. Bij dit jaarlijkse toernooi worden voetballers met een beperking gecoacht door trainers uit het betaald voetbal. Naast coaches uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zijn bij de aankomende editie van Coaches on Tour voor het eerst ook de coaches uit de Azerion Vrouwen Eredivisie vertegenwoordigd.

Coaches van 34 betaald voetbalorganisaties en twee nationale teams zijn verdeeld over zes locaties onderdeel van het toernooi. Bij elk event zijn bovendien meerdere vertegenwoordigers van de arbitrage betaald voetbal aanwezig. De verdeling is daarbij als volgt: 

BVV Barendrecht

ADO Den Haag, Excelsior, Sparta Rotterdam, Feyenoord, Jong Oranje, FC Dordrecht, FC Utrecht VV Rijen
PSV*, NAC, RKC, Willem II, Den Bosch, TOP Oss, FC Eindhoven, Oranje Onder 19 (V)

WSV’30

Ajax, AZ, Telstar, FC Volendam, Almere City

Rohda Raalte

De Graafschap, Vitesse, FC Twente, Heracles Almelo, PEC Zwolle, Go Ahead Eagles

ZSV Zeilberg

N.E.C., Roda JC, MVV, Fortuna Sittard, VVV Venlo, PSV*, Helmond Sport

VV Drachten

FC Groningen, sc Heerenveen, FC Emmen, Cambuur Leeuwarden 

*De technische staf van de mannen van PSV is aanwezig in Deurne, de staf van de vrouwen in Rijen. Voor de overige clubs die zowel in het mannen- als het vrouwenvoetbal uitkomen, geldt dat de staven van beide teams op dezelfde locatie  in actie komen. Over

Coaches on Tour

Coaches on Tour is in 1983 gestart als initiatief van Coaches Betaald Voetbal onder de naam Het Barendrechttoernooi, waarbij coaches uit het Nederlandse voetbal voor het G-voetbaltoernooi afreisden naar Barendrecht. Het idee was om met dit evenement een ontmoeting te creëren tussen de belevingswereld van het betaald voetbal en die van voetballers met een beperking. In de loop der jaren groeide het initiatief uit tot een begrip in de Nederlandse voetbalwereld.Gedurende de periode dat er vanwege corona geen grote evenementen konden plaatsvinden, veranderde de opzet van het toernooi en gingen de coaches een G-voetbalteam uit de eigen regio bezoeken. Het initiatief kreeg met Coaches on Tour in deze periode ook een andere naam.Vorig seizoen heeft het toernooi wederom een nieuwe vorm aangenomen, waardoor het toernooi nu op zes verschillende plekken in het land plaatsvindt. Op deze manier kunnen meer G-voetballers aan het event deelnemen en kan iedere trainer uit het betaald voetbal in de eigen regio onderdeel zijn van een toernooi.

Coaches on Tour is een initiatief van Coaches Betaald Voetbal, de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV).