NIEUWS

Rogier Meijer: "Wil een ploeg zien met lef en durf om te voetballen"

datum icoon 13-08-2021
readtime icoon 2 min leestijd

Morgen is het eindelijk zover, de eerste wedstrijd voor N.E.C. in de Eredivisie gaat beginnen. Zaterdagavond om 21.00 uur staat de uitwedstrijd tegen AFC Ajax op het programma in de Johan Cruijff Arena. De scheidsrechter van dienst is Bas Nijhuis.

Morgenavond wacht een zware opgave in Amsterdam. Ajax-uit is geen wedstrijd waar N.E.C. vaak punten ophaalt. N.E.C. speelde seizoen 2016/2017 voor het laatst in de Eredivisie. Tot nu toe won Ajax 34 keer en eindigde het duel 6 keer in een gelijkspel. Winnen deed N.E.C. in de Johan Cruijff Arena nog nooit.

Op het persuurtje gaf Rogier Meijer alvast een kijkje in de opstelling. Zo zal Mattijs Branderhorst als eerste doelman starten. “Hij heeft een hele goede voorbereiding gedraaid, hij is heel stabiel geweest en hij heeft het niveau van vorig jaar vastgehouden en daarnaast de nodige stappen gezet.” Verder ontbreken Rens van Eijden en Mathias Wolf in de wedstrijd selectie.

“Ajax is de absolute top in Nederland, misschien zelfs wel in Europa. Het is voor ons mooi om te zien hoe ver we zijn. We zijn er zeker klaar voor. Ik denk dat we er alles aan hebben gedaan. Het is een voorbereiding geweest om fit te worden. De ploeg is gretig en heeft er zin in. Ik wil een ploeg zien die lef heeft en die durft te voetballen.  Wij moeten ervoor zorgen dat we onder de druk uit voetballen en in de verdediging compact zijn.”

Afgelopen zomer is N.E.C. erg actief geweest op de transfermarkt. N.E.C. heeft acht nieuwe spelers gecontracteerd, waaronder Lasse Schöne. Lasse Schöne speelde al van 2008 tot 2012 in Nijmegen. Tussen 2012 en 2019 speelde de Deen maar liefst 287 officiële duels in het Ajax-shirt.