NIEUWS

Vooruitblik Rogier Meijer op treffen met SC Cambuur

datum icoon 04-11-2022
readtime icoon 2 min leestijd

Vanavond start de dertiende speelronde van de Eredivisie. N.E.C. gaat op bezoek in Leeuwarden voor een wedstrijd tegen SC Cambuur. Gistermiddag blikte trainer Rogier Meijer, met de aanwezige media, vooruit op het treffen met de Friezen.

De trainer vertelt: “Er is een verschil tussen een uit- en thuiswedstrijd tegen Cambuur, maar dat heeft ook met de ondergrond te maken (kunstgrasveld, red.). Ik denk dat er niet echt een favoriet is morgen. We moeten beseffen dat het in de komende wedstrijden iets meer met het hart en minder met het hoofd moet. Met arbeid en energie zijn wij in staat om van heel veel ploegen te winnen. Tijdens de training merkte ik dat iedereen net iets scherper was, maar het moet natuurlijk tijdens de wedstrijd gebeuren.”

Henk de Jong

Op 20 oktober werd bekend dat Henk de Jong zijn taken als hoofdtrainer van SC Cambuur op doktersadvies heeft neergelegd. Meijer: “Ik leef met Henk mee en heb hem een bericht gestuurd. Ik hoop dat hij snel weer gezond is, want hij is een uithangbord voor SC Cambuur.”

Twee belangrijke wedstrijden

Er staan twee belangrijke wedstrijden op het programma voor N.E.C.: “Ik voel bij iedere wedstrijd een bepaalde spanning en dat zal morgen niet anders zijn. Ik richt me op datgene waar ik invloed op heb. We hebben een tijd gehad waarin we minder creëerden. Toen we meer scoorden, lekte het aan de andere kant. De puzzel is nog altijd niet helemaal af, maar ik denk dat we niet het enige team zijn die daarnaar op zoek is. Het is ook niet zo dat er morgen ineens zeven andere spelers aan de aftrap verschijnen.”