NIEUWS

N.E.C. Onder 21 boekt welkome zege op Go Ahead Eagles

datum icoon 10-03-2024
readtime icoon 2 min leestijd

De Onder 21 van N.E.C. heeft zaterdagmiddag op overtuigende wijze afgerekend met Go Ahead Eagles. Op sportcomplex De Eendracht won de ploeg van trainer Jeffrey Leiwakabessy met 3-0.

N.E.C. begon heerlijk aan het duel. Al na tien minuten zagen de Nijmegenaren Boy Nijgh, verdediger van de bezoekers, een corner achter zijn eigen doelman werken. Een kwartier later was Omar Mohamedhoesein het eindstation van een werkelijk fenomenale aanval. Over veel verschillende schijven belandde bal bij Mohamedhoesein. De middenvelder combineerde zich met Kas de Wit dwars door het centrum van de Eagles heen en faalde oog-in-oog met de doelman niet: 2-0.

In de tweede helft voetbalden de Nijmeegse beloften zich overtuigend naar de zege. Het slotakkoord was voor spits Mauro Zijlstra, die alert was bij de eerste paal en de bal overtuigend binnenschoot.

De eerste driepunter is een welkome opsteker. De zege geeft N.E.C. wat lucht en brengt de ploeg op de zesde plaats. Volgende week gaan de Nijmegenaren naar Overijssel voor de uitwedstrijd tegen hekkensluiter PEC Zwolle (aftrap 14.30 uur).