NIEUWS

N.E.C. O21 verstevigt koppositie met overtuigende zege op SC Heerenveen

datum icoon 28-10-2023
readtime icoon 2 min leestijd

N.E.C. O21 heeft zaterdagmiddag op overtuigende wijze afstand genomen van SC Heerenveen. Op het veld én op de ranglijst. De ploeg van Jeffrey Leiwakabessy staat na de 3-0 zege op de Friezen namelijk vier punten los van de ploeg die vorige week nog de koppositie bezette.

Op sportcomplex De Eendracht liep N.E.C. in de eerste helft al weg bij Heerenveen via een dubbelslag van wie anders dan Selim Can Sönmez. De Turks jeugdinternational schoot na dertien minuten een vrije trap vanaf de punt van het zestienmetergebied met een stuit in de verre hoek. Kort voor rust benutte Can Sönmez een strafschop die hij zelf versierde.

N.E.C. zou in de blessuretijd van de tweede helft via opnieuw een strafschop de eindstand bepalen op 3-0. Omdat Can Sönmez al was gewisseld, mocht Bo Geurts aanleggen vanaf elf meter. De spits faalde niet.

Een smet op de overtuigende zege was de rode kaart voor Daan Maas. De centrumverdediger haalde een kwartier voor tijd de - volgens de scheidsrechter - doorgebroken aanvaller van Heerenveen naar de grond en werd met een directe rode kaart naar de kant gestuurd.

Dankzij de zege op SC Heerenveen blijft N.E.C. aan kop en loopt het weg bij de blauw-witten. PEC Zwolle is met twee punten minder dan de Nijmegenaren de naarste achtervolger. Volgende week speelt N.E.C. het uitduel met NAC Breda (zaterdag 14.45 uur).

Scoreverloop

13’ Can Sönmez 1-0
41’ Can Sönmez 2-0 (pen.)
90+5’ Bo Geurts 3-0 (pen.)

Rood: 74' Daan Maas

Opstelling N.E.C.: Rijk Janse; Thomas Cox, Daan Maas, Dion Markx, Julian Kuijpers; Merijn van de Wiel (69’ Thomas Reinders), Omar Mohamedhoesein, Nils Rossen; Selim Can Sönmez (88’ Sekou Touré Mohamed), Bo Geurts, Maxim van Peer (74’ Tymen Niekel)