N.E.C. speelde zaterdagavond in het eigen sfeervolle Goffertstadion tegen ADO Den Haag. Na een heerlijke wedstrijd stond er na negentig minuten de stand van 4-1 op het scorebord.

N.E.C. startte de wedstrijd met de inmiddels gebruikelijke basisopstelling. Christian Santos in de spits, Janio Bikel met Gregor Breinburg als het controlerende duo en Navarone Foor in een vrije rol vanaf rechts. Ook bij ADO Den Haag geen verrassingen, met Mike Havenaar als het speerpunt in de aanval.

De wedstrijd was eigenlijk nog niet eens begonnen of N.E.C. kwam al op een 1-0 voorsprong. Vanuit de aftrap werd Anthony Limbombe van achteruit diep gestuurd door Wojciech Golla, wiens voorzet door Aaron Meijers onder druk van Navarone Foor achter zijn eigen doelman werd gegleden. Er waren nog geen twintig seconden gespeeld toen de bal de lijn passeerde! Vijf minuten later leek N.E.C. de voorsprong zelfs te verdubbelen, maar Santos schoot voor een leeg doel op acrobatische wijze voorlangs.

Na de vliegensvlugge openingsfase liet N.E.C. het tempo zakken en het initiatief kwam meer bij ADO Den Haag te liggen. Kansen leverde dat voor de Haagse ploeg niet op, maar door dekkingsfouten aan N.E.C.-zijde kwam ADO uit een corner toch op gelijke hoogte. Lange man Wormgoor werd niet afdoende gedekt en kon zo van dichtbij binnenkoppen. Hoewel het rustsignaal nog ruim twintig minuten ver was, wist geen van beide ploegen in de eerste helft nog iets te forceren. Santos en Zuiverloon kregen allebei kleine mogelijkheden om hun eigen ploeg op voorsprong te zetten, maar de goalies aan beide zijdes hoefden zich niet meer bovenmatig in te spannen om hun doel verder schoon te houden.

Nadat er in de rust afscheid was genomen van Sjoerd Ars en Tom Daemen begon N.E.C. met meer pit in het spel aan de tweede helft. Door meer diepgang en snelheid in het spel te leggen, werd ADO al snel onder druk gezet en kwamen er steeds meer mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen. Zo werd een mooi schot van Ritzmaier gepakt door Hansen en was N.E.C. net niet gelukkig genoeg bij een klutssituatie voor het vijandelijke doel. Maar na de 63e minuut kon niemand in De Goffert nog rouwen om die gemiste kansen. Na een mooie individuele actie aan de zijkant en dito voorzet van Foor was het Santos met een absolute wereldgoal die de 2-1 liet aantekenen. De Venezolaan zag de voorzet wat achter zich belanden, bedacht zich geen moment en met een fantastische omhaal verschalkte hij Hansen. Even later leek Santos uit een nieuwe voorzet weer trefzeker te worden, maar zijn kopbal werd deze keer overgetikt door de doelman.

Nog geen minuut nadat het 'Haags kwartiertje' was ingeluid door de meereisde ADO-supporters, besliste Limbombe de wedstrijd definitief in het voordeel van N.E.C. Na een mooie dieptebal van Santos op Ritzmaier werd Bikel door de Oostenrijker volledig vrij gezet voor de het doel. De Portugese middenvelder miste echter de bal volledig, maar Limbombe was er als de kippen bij om de afgeslagen bal van dichtbij binnen te tikken. Drie minuten later besliste Man of the Match Christian Santos het duel definitief. Nu was het de spits die op de goede plek stond om een rebound van een harde knal van Limbombe binnen te wippen.

Het Haagse verzet was na de vierde Nijmeegse goal definitief gebroken en de wedstrijd was daarmee gespeeld. Via Lucas Woudenberg en Limbombe kreeg N.E.C. nog wel mogelijkheden om de score nog verder op te drijven, maar het zou bij de toch al schitterende 4-1 blijven. Ernest Faber zag zich zelfs nog in de luxepositie om zowel Santos, Foor als Limbombe onder luid applaus tegelijkertijd te vervangen. N.E.C. stijgt door de zege voorlopig naar een hele mooie zesde positie. Met dertien punten uit acht duels is dit voor de promovendus zelfs de beste start van een eredivisieseizoen in dertien jaar. Met de interlandbreak voor de boeg krijgt het team een weekje extra de tijd om te genieten van goede fase waarin het zich bevindt. Pas op 18 oktober hervat N.E.C. de competitie met een uitwedstrijd bij FC Twente.

In Person Man of the Match:  Christian Santos