NIEUWS

N.E.C. sluit voorbereiding af met remise tegen Le Havre

datum icoon 02-08-2024
readtime icoon 2 min leestijd

N.E.C. heeft vrijdagavond in de generale repetitie voor het nieuwe seizoen gelijkgespeeld tegen Le Havre. De Fransen, afgelopen seizoen op de vijftiende plek geëindigd in de Ligue 1, hielden N.E.C. op 1-1.

Onder toeziend oog van ruim vierduizend supporters reeg N.E.C. in het eerste bedrijf de kansen aaneen. Kodai Sano had de grootste mogelijkheden, maar ook Basar Önal en Rober González stuitten meermaals van dichtbij op de doelman van de bezoekers uit Frankrijk. Het was gezien het spelbeeld dan ook een behoorlijke verrassing dat juist Le Havre met een voorsprong aan de thee ging. Dat hadden ze te danken aan een doelpunt van Ngoura na ruim een half uur spelen.

Wat N.E.C. voor rust nog naliet, deed het in de tweede helft wel. Het was Sami Ouaissa die met zijn eerste treffer in het Goffertstadion de stand in de 57e minuut gelijktrok. De gelegenheidsspits profiteerde optimaal van goed storen van Mees Hoedemakers en schoof de bal strak in de onderhoek.

N.E.C. kan zodoende, los van het resultaat, terugkijken op een prima afsluiter van de voorbereiding. Volgende week komt Champions League voorronde-deelnemer FC Twente naar Nijmegen. De aftrap van de eerste officiële wedstrijd van voetbaljaargang 2024-2025 is om 18.45 uur!