NIEUWS

N.E.C. haalt Japanner Kento Shiogai naar Nijmegen

datum icoon 28-08-2024
readtime icoon 2 min leestijd

N.E.C. heeft met Kento Shiogai een nieuwe spits vastgelegd. De 19-jarige Japanner komt over van Keio University en tekent in Nijmegen een contract voor vier seizoenen, tot de zomer van 2028.

Shiogai speelde volgens het Japanse systeem al wedstrijden voor Yokohama Marinos. De spits kwam dit seizoen in de J1 League tot één doelpunt in zeven wedstrijden en is Japans jeugdinternational.

Shiogai viel al snel op tijdens één van zijn wedstrijden. Technisch directeur Carlos Aalbers: “Het scoutingteam heeft goed werk verricht gezien het feit dat de speler erg gewild is bij Europese clubs. Door ons trackrecord en netwerk hebben we Kento kunnen overtuigen voor N.E.C. te kiezen. Met Shiogai halen we een spits binnen die voor zijn leeftijd al fysiek goed ontwikkeld is en een ander profiel heeft dan Koki Ogawa. Hij zal zich de komende periode gaan aanpassen aan de Nederlandse cultuur en het voetbal. Met Kodai Sano en Koki binnen de selectie hebben we er het volste vertrouwen in dat ook deze Japanner snel zijn meerwaarde kan tonen aan ons publiek.”

Shiogai gaat bij N.E.C. spelen met rugnummer negen.