Vorige week organiseerde N.E.C. Doelbewust in samenwerking met Helicon VMBO Nijmegen, De Goffert Hospitality & Events en Adviesbureau Beleef & Weet de afsluiting van het project ‘Het Haterts Hofje’. Tijdens dit project onderhielden kinderen uit groep 6 van de basisscholen Hidaya, De Kleine Wereld en Sint Nicolaas wekelijks een moestuin bij het Helicon VMBO Nijmegen. Als afsluiting liet topchef Jonathan Karpathios de deelnemende kinderen zien wat je kunt maken met de zelf geoogste groenten.
‘Het Haterts Hofje’ is een schooltuin op het terrein van Helicon VMBO Nijmegen, gelegen in de buurt van het Goffertstadion, waar de drie bovengenoemde basisscholen tuinierden in het groeiseizoen, waarbij de coördinatie plaatsvond door Adviesbureau Beleef & Weet. In de tuin kregen de kinderen schooltuinles van tuinmeester Luc van Es (Helicon) en onderhielden ze per tweetal hun eigen tuintje. De oogst ging deels mee naar huis en werd deels gebruikt om in een later stadium gezamenlijk gerechten te bereiden. Het doel was om kinderen te leren waar hun eten vandaan komt en hun betrokkenheid met gezond voedsel te vergroten.
De afsluitende ochtend werd geopend met het oogsten van de groenten. Ondanks de vele regen van de laatste tijd konden er toch nog bieten, aardappelen, uien en knoflook geoogst worden. Vervolgens liepen de kinderen naar het Goffertstadion en liet chef Karpathios de kinderen zelf gerechten maken voor de ouders van de kinderen.
Docent en tuinmeester Luc van Es van Helicon VMBO Nijmegen: “Het is niet alleen geweldig om aan kinderen te laten zien hoe groente en fruit groeien, het is ook heel waardevol om ze te laten ervaren wat je ermee kunt doen. Dat een topsportorganisatie als N.E.C. zich inzet om gezondheid te bevorderen en het goede voorbeeld geeft wat betreft het belang van goede voeding, maakt dat ‘Het Haterts Hofje’ een topproject was voor onze school, maar vooral voor de deelnemende kinderen!”
‘Het Haterts Hofje’ is een schooltuin op het terrein van Helicon VMBO Nijmegen, gelegen in de buurt van het Goffertstadion, waar de drie bovengenoemde basisscholen tuinierden in het groeiseizoen, waarbij de coördinatie plaatsvond door Adviesbureau Beleef & Weet. In de tuin kregen de kinderen schooltuinles van tuinmeester Luc van Es (Helicon) en onderhielden ze per tweetal hun eigen tuintje. De oogst ging deels mee naar huis en werd deels gebruikt om in een later stadium gezamenlijk gerechten te bereiden. Het doel was om kinderen te leren waar hun eten vandaan komt en hun betrokkenheid met gezond voedsel te vergroten.
De afsluitende ochtend werd geopend met het oogsten van de groenten. Ondanks de vele regen van de laatste tijd konden er toch nog bieten, aardappelen, uien en knoflook geoogst worden. Vervolgens liepen de kinderen naar het Goffertstadion en liet chef Karpathios de kinderen zelf gerechten maken voor de ouders van de kinderen.
Docent en tuinmeester Luc van Es van Helicon VMBO Nijmegen: “Het is niet alleen geweldig om aan kinderen te laten zien hoe groente en fruit groeien, het is ook heel waardevol om ze te laten ervaren wat je ermee kunt doen. Dat een topsportorganisatie als N.E.C. zich inzet om gezondheid te bevorderen en het goede voorbeeld geeft wat betreft het belang van goede voeding, maakt dat ‘Het Haterts Hofje’ een topproject was voor onze school, maar vooral voor de deelnemende kinderen!”