NIEUWS

Perspraat #NECVOL: “Dat biedt ruimtes voor ons om te voetballen”

datum icoon 03-11-2023
readtime icoon 2 min leestijd

Nog geen twaalf uur na het laatste fluitsignaal van N.E.C. - Roda JC verscheen trainer Rogier Meijer alweer voor de camera van N.E.C. TV. Hij blikt, samen met de van een blessure teruggekeerde Elayis Tavsan, vooruit op het treffen met FC Volendam. 

Voor Tavsan is FC Volendam een graag geziene tegenstander. Tegen geen club scoorde de vleugelaanvaller vaker: in vijf duels met de Palingboeren trof hij al driemaal doel. “Ja, is dat zo? Dat wist ik niet eens”, zegt Tavsan met een glimlach. “Dan weten jullie wat er te wachten staat zondag.”

Als je de historie bekijkt zullen fans sowieso met een behoorlijk verwachtingspatroon richting het Goffertstadion komen. Slechts één van de laatste veertien ontmoetingen met de Palingboeren ging verloren. Vorig seizoen won N.E.C. vrij eenvoudig met 1-4 en 3-0. “Dat nemen we niet zozeer mee naar zondag. Je kijkt meer naar hoe de tegenstander nu speelt en wat wij daar tegenover kunnen zetten. Het verleden biedt geen garanties. Ik vind Volendam wel een prettige ploeg om tegen te spelen, omdat ze zelf graag voetballen. Dat biedt ruimtes voor ons om te voetballen.”

Bekijk perspraat N.E.C. - FC Volendam hieronder!