NIEUWS

Perspraat #NECAJA: “Uitdaging voor ons om die lijn door te trekken”

datum icoon 01-12-2023
readtime icoon 2 min leestijd

N.E.C. en Ajax beleven allebei een wisselvallig seizoen. Dat ziet ook doelman Jasper Cillessen. De voormalig Ajax-keeper verdedigt zondag weer het Nijmeegse doel als zijn oude club op bezoek komt in het Goffertstadion. “Dat geeft wel een speciaal gevoel”, vertelt de doelman tegenover N.E.C. TV. 

Cillessen keepte tussen 2011 en 2016 in Amsterdam. “Ik heb gisteren de wedstrijd tussen Olympique Marseille en Ajax gekeken. Het was een spektakel.” Spektakel hebben de N.E.C.-supporters de afgelopen maand ook gezien. In november won N.E.C. eenmaal met 5-3 en werd er twee keer met 3-3 gelijkgespeeld. Is dat een voorbode? “In de goede zin van het woord hoop ik het wel. Het hoeft niet zo’n gekkenhuis te worden als de afgelopen weken, maar het is wel lekker als we onze doelpunten mee pakken.”

Rogier Meijer sluit zich aan bij zijn keeper. De trainer zag N.E.C. vorige week tegen Go Ahead Eagles al beter verdedigen dan in de voorgaande wedstrijden. “Dat was een goede stap voorwaarts. We hebben die wedstrijd anderhalve kans weggegeven. Dan ga je kijken hoe dat komt en dat bespreken we met elkaar. Nu spelen we zondag tegen een ploeg die wat beter kan aanvallen, dan is de uitdaging voor ons om die lijn door te trekken.”

Bekijk Perspraat N.E.C. - Ajax hieronder.