NIEUWS

Abdisalam Ibrahim:"Veel spelen en veel leren"

datum icoon 18-12-2011
readtime icoon 3 min leestijd
Middenvelder Abdisalam Ibrahim heeft niet veel tijd nodig gehad om te wennen aan het Nederlandse voetbal. Ook in de uiteindelijk lastige wedstrijd tegen VVV bleef de jonge Noor ogenschijnlijk eenvoudig op de been.

En hoewel Ibrahim tenger oogt, valt met name het slimme gebruik van zijn lichaam vaak op: "Ik heb vorig jaar in het Championship in Engeland geleerd me op die manier te wapenen. Daar wordt nog ouderwets 'kick and rush' gespeeld en moet je er zelf ook wel inkleunen. Dat doe ik hier dus nog steeds. Dat gaat dan soms gepaard met een overtreding, maar dat is nou eenmaal hoe ik speel", zegt hij zelf na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen de Venlonaren.

Ook Ibrahim zag N.E.C. in de eerste helft heersen in het Goffertstadion: "Toen was er voor ons niks aan de hand, maar met name na de rode kaart van Bram Nuytinck werd dat anders. We moesten voor elkaar opkomen en vechten om een tegendoelpunt te voorkomen en dat is gelukt. Heel belangrijk, want nu kunnen we tenminste een beetje omhoog kijken op de ranglijst." 
Na de 2-0 van John Goossens was voor Ibrahim duidelijk dat de overwinning binnen was. "Door dat doelpunt kregen we ook nieuwe energie die we in de wedstrijd konden gooien. We zijn toen ook niet meer echt in gevaar gekomen."

Ibrahim zegt het prima naar zijn zin te hebben bij N.E.C.: "De Nederlandse manier van voetballen spreekt me aan. Het is veel verzorgder dan in het Championship en dat past wel bij me. In Engeland kreeg je alleen maar lange ballen om achteraan te gaan. Hier gaat het over de grond, dat bevalt me een stuk beter."
Voor N.E.C. staat voor de winterstop alleen de bekerwedstrijd tegen Achilles nog op het programma, daarna is het dus even rust geblazen. Voor Ibrahim is de winterstop niet zo nodig, zegt hij zelf: "Ik ben hier naartoe gekomen om te spelen. Mij maakt het niet uit als ik veel wedstrijden moet spelen. Je doet er alleen maar meer ervaring mee op. Veel spelen, veel leren….dat is de bedoeling en dat gaat vooralsnog prima hier."

Door Teun van Thiel