NIEUWS

N.E.C. weet PSV niet van winst te houden in Eindhoven

datum icoon 31-10-2022
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. nam het zondagmiddag om 14.30 uur in het Philips Stadion op tegen nummer twee PSV. Joris Kramer en Jordy Bruijn maakten na maandenlang blessureleed hun rentree in het veld, maar konden een nederlaag tegen de Eindhovenaren niet voorkomen. De Eindhovenaren trokken, dankzij doelpunten van Anwar El-Ghazi, Luuk de Jong en Noni Madueke, na negentig minuten voetballen aan het langste eind. PSV 3-0 N.E.C.

De eerste tien minuten van de wedstrijd speelde zich vooral op de helft van N.E.C. af. De ploeg van trainer Rogier Meijer ontsnapte hierin tot twee keer toe aan een tegengoal, waarna ze het in de 18e minuut moesten ontgelden: 1-0 door Anwar El-Ghazi. In een eerste helft waarin het voornamelijk PSV was die het spel maakte, braken de Nijmegenaren door middel van counters af en toe door, maar zetten doelman Walter Benitez nog niet aan het werk. In de 37e minuut ontsnapten de Nijmegenaren aan een verdubbeling van de score. Een kopgoal van PSV-aanvoerder Luuk de Jong werd, met tussenkomst van de VAR, afgekeurd. Na een eenzijdige eerste helft, gingen de ploegen met het minimale verschil aan de thee.

Een benutte penalty van Luuk de Jong zette direct na rust de 2-0 op het scorebord, waarna de rood-groen-zwarten tegen een grote uitdaging aankeken. Na een uur gespeeld te hebben, greep trainer Rogier Meijer in: twee wissels aan Nijmeegse zijde. Landry Nany Dimata en de van blessureleed teruggekeerde Joris Kramer betreden het veld. In de zeventigste minuut van de wedstrijd was het eerste schot op doel van N.E.C. een feit. Een vrije trap van Oussama Tannane belandde eenvoudig in de handen van Benitez. Met nog een kwartier te spelen kreeg N.E.C. in de naam van Iván Márquez een enorme kans op de aansluitingstreffer, maar de Spaanse verdediger kreeg de kopbal niet tussen de palen. Een uitbraak van de Eindhovenaren resulteerde vervolgens in de 84e minuut in de 3-0. Een kans van Márquez even daarna werd, na een knappe redding van Benitez, niet in een goal omgezet. In de slotfase van de wedstrijd golfde het nog even op en neer tussen beide ploegen, waarna er niet meer gescoord werd. Eindstand 3-0.