NIEUWS

N.E.C. verliest in slotfase van Twente

datum icoon 07-08-2022
readtime icoon 4 min leestijd

Na een goede voorbereiding mochten de mannen van Rogier Meijer het nieuwe seizoen aftrappen in de Goffert. N.E.C. trad voor de eerste wedstrijd van seizoen 2022-2023 aan tegen FC Twente uit Enschede. Na een sterke wedstrijd van de Nijmegenaren trokken de Tukkers aan het langste eind. Door een late treffer van invaller Sem Steijn verloor N.E.C. met 0-1 van de ploeg van Ron Jans.

De eerste grote doelpoging van de wedstrijd kwam in de 5e minuut van de voet van Oussama Tannane. Hij schoot de bal vanaf de middellijn richting het doel van Lars Unnerstall, maar het afstandsschot belandde enkele centimeters naast. In de 15e minuut van de wedstrijd was de club uit Nijmegen wéér dicht bij een treffer. Een matig schot van Pedro Marques werd uiteindelijk eenvoudig gekeerd. Na 18 minuten spelen kreeg FC Twente op de rand van het zestienmetergebied een vrije trap: de poging van Vaclav Cerny vloog ruim over het doel van Mattijs Branderhorst heen.

Vervolgens hobbelde het een kwartier lang op en neer. Grote kansen voor zowel FC Twente als N.E.C. bleven uit. In de 36e minuut forceerde N.E.C. een doorbraak, Marques rende met verschillende afspeelmogelijkheden de zestien van de Tukkers binnen, maar ging neer in het strafschopgebied. De fans van de thuisploeg appelleerden voor een strafschop, maar hier wilde de arbitrage - onder leiding van Danny Makkelie - niks van weten. Vlak voor het eind van de eerste helft probeerde Tannane het wederom van afstand. Unnerstall wist de fraaie effectbal nog net met zijn vuisten te keren. Uit de corner ontstond er vervolgens een kans voor N.E.C., het schot van Souffian El Karouani vloog over het doel heen. Een paar minuten voor rust kreeg N.E.C. weer een kans: de voorzet van spelmaker Tannane kwam bij Marques terecht, maar de Portugees wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Beide ploegen gingen met de brilstand op het scorebord de kleedkamer in.

Zowel N.E.C. als FC Twente begonnen fel aan de tweede helft. In de 49e minuut werd de eerste gele kaart van de wedstrijd uitgedeeld op naam van Michal Sadílek. Kort daarna werd ook de eerste prent aan de thuisploeg toegekend: gele kaart voor Mikkel Duelund. Beide ploegen wisten na een uur spelen nog niet te scoren en de grote doelpogingen bleven in het eerste kwartier na rust uit. In de 65e minuut probeerde Gijs Smal het tij te keren, zijn schuiver van buiten de zestien vloog maar net voor het doel van Branderhorst langs. Met nog een kwartier te spelen bracht trainer Rogier Meijer de 25-jarige Ilias Bronkhorst in als gelegenheidsspits, in de hoop nog iets te kunnen forceren. Tien minuten voor tijd ontstond er een kleine scrimmage voor het doel van Mattijs Branderhorst. N.E.C. kreeg de bal niet uit eigen zestien, wat in een grote kans voor FC Twente resulteerde. Het schot verdween uiteindelijk hoog in de tribune.

In de slotfase speelde de wedstrijd zich vooral op de helft van de thuisploeg af, maar een uitbraak van N.E.C. leverde uiteindelijk - tot dan toe - de grootste kans van de wedstrijd op: Tavsan kapt zijn directe tegenstander uit, maar zijn schot stuitte op de voeten van Unnerstall. Vlak na het ingaan van de blessuretijd wist FC Twente alsnog te scoren. Invaller Sem Steijn maakte de 1-0. Kort daarna kreeg N.E.C. twee corners, waarbij doelman Branderhorst mee naar voren ging, maar de gelijkmaker bleef uit. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal kreeg Verdonk een levensgrote kans, maar miste de bal volledig, waardoor Twente de punten mee neemt naar Enschede.