NIEUWS

N.E.C. redt punt tegen Go Ahead Eagles

datum icoon 23-10-2022
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. nam het zondagmiddag om 14.30 uur in het Goffertstadion op tegen nummer dertien van de Eredivisie Go Ahead Eagles. Na lang tegen een achterstand aangekeken te hebben redde invaller Philippe Sandler in de slotfase van de wedstrijd één punt voor N.E.C. Oussama Tannane en Magnus Mattsson verzorgden de overige Nijmeegse doelpunten.

De 12.500 supporters in het Goffertstadion hoefden niet lang op de eerste doelpunten van de wedstrijd te wachten. In de vierde minuut ronde Oussama Tannane, na een prachtige individuele actie, koelbloedig af. Vlak daarna wist Isac Lidberg de score namens Go Ahead Eagles te openen: 1-1. Pedro Marques kreeg in de minuten erna tot twee keer toe een kans, maar wist zijn competitiedoelsaldo voor N.E.C. vooralsnog niet te verdubbelen. Een grote kans voor Magnus Mattsson in de 23e minuut resulteerde niet in de verlangde versprong. De wedstrijd speelde zich in de eerste helft voornamelijk op de helft van Go Ahead Eagles af, maar de ploeg van trainer Rogier Meijer was in de omschakeling erg kwetsbaar. Groot gevaar van de Deventenaren bleef echter lang uit, waardoor de tweede kans van de Deventenaren tot de 41e minuut op zich liet wachten en direct in een goal werd omgezet. Met een 1-2 tussenstand gingen de beide ploegen vervolgens aan de thee.

Met de in de rust ingebrachte Elayis Tavsan probeerde trainer Rogier Meijer het tij te keren aan het begin van de tweede helft. Het was echter Eagles-speler Oliver Edvardsen die de bal tegen de touwen kreeg, waardoor er een verschil van twee doelpunten door de Nijmegenaren goed gemaakt moest worden. Mikkel Duelund kwam tien minuten na rust dichtbij een goal, waarna een aanval van de uitploeg even later ook gevaar opleverde. Beide pogingen belandden niet tussen de palen. Na een uur spelen kwamen Nany Landry Dimata en Ibrahim Cissoko voor de nodige aanvallende impulsen binnen de lijnen. In de 65e minuut kwam Mattsson via een Deventers been dichtbij een treffer, waarna de daaropvolgende hoekschop voor gevaar, maar geen doelpunt zorgde. Met nog minder dan twintig minuten spelen kreeg Dimata, na voorzetten van Souffian El Karouani, twee onbenutte kopkansen. Niet veel later was het de in goede vorm verkerende Mattsson die de aansluitingstreffer tegen de touwen schoot, waardoor het geloof in het Gofferstadion weer terugkeerde. In de laatste seconde van de wedstrijd was het dan ook raak: Philippe Sandler luisterde zijn competitiedebuut op met een goal, waarna scheidsrechter Danny Makkelie floot voor het eindsignaal. N.E.C. - Go Ahead Eagles 3-3.