NIEUWS

N.E.C. komt niet verder dan gelijkspel tegen FC Emmen

datum icoon 09-04-2023
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. heeft vanmiddag met 0-0 gelijkgespeeld op bezoek bij FC Emmen. Op De Oude Meerdijk kwamen beide ploegen, ondanks genoeg gecreëerde kansen, niet tot doelpunten.

Trainer Rogier Meijer moest het vanmiddag stellen zonder Iván Márquez (geschorst) en Oussama Tannane (geblesseerd), daardoor mochten Joris Kramer en Ibrahim Cissoko aan de aftrap verschijnen. Laatstgenoemde mocht aantreden op de linksbuitenpositie, waardoor Magnus Mattsson als aanvallende middenvelder werd gepositioneerd.

De wedstrijd begon voortvarend met kansen voor beide ploegen. Waar Mattsson al in de vierde minuut een grote mogelijkheid kreeg om de score te openen, was het aan de kant van FC Emmen direct raak. Zivkovic ontsnapte aan de aandacht van de Nijmeegse defensie, glipte lange Cillessen en schoof vervolgens eenvoudig binnen in het lege doel. Gelukkig voor N.E.C. had VAR Martens de apparatuur op orde, want een blik naar het scherm bevestigde wat enkele stadionbezoekers al vreesden: buitenspel en dus geen doelpunt. Na de afgekeurde treffer nam N.E.C. het heft meer in handen en creëerde het meerdere kansen. Zo waren Dimata en Cissoko ook nog dicht bij de openingstreffer, alvorens Tavsan zichzelf kort voor rust in scoringspositie bracht. Ook in dat laatste geval bleek Emmen-doelman Van der Hart een te lastig te nemen horde. Zo kwam er bij een 0-0 tussenstand, na een aantrekkelijk schouwspel, een einde aan de eerste helft.

Het tweede bedrijf startte eveneens met een grote kans. Na een goede individuele actie van Cissoko werd Mattsson in stelling gebracht, maar zijn poging ging over het Emmense doel. Daarmee was een Nijmeegse kansenstorm nog niet gaan liggen, want een kleine tien minuten later stond het bezoekersvak al te juichen, maar ging een poging van Dimata op miraculeuze wijze naast. Weer tien minuten later ontving diezelfde Dimata de bal op een presenteerblaadje van de ingevallen Musaba, maar ook deze bal was niet aan de spits besteedt. In de tegenstoot kwam FC Emmen in de personen van Zivkovic en Romeny ook nog gevaarlijk dicht bij een treffer, echter voorkwam adequaat verdedigen en een prima redding van Cillessen Emmens geluk. In de blessuretijd van de wedstrijd bezorgde Lasse Schöne N.E.C. nog bijna een Nijmeegse driepunter. Een afvallende bal werd echter hard op de buitenkant van de paal geschoten, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met één punt.